Steeds meer plantjes vervangen tegels dankzij ‘Zet Almere in Bloei’


Almere wordt steeds groener, mede dankzij de actie ‘Zet Almere in Bloei’. Dit jaar werden nog veel meer tegels ingeruild voor een gratis plant: er kwamen maar liefst 8700 tegels binnen. Dat is bijna drie keer zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar.


Wethouder Loes Ypma is zeer tevreden met het resultaat: “Almere is dankzij de Floriade-actie van dit en vorig jaar in totaal 10.000 plantjes rijker. Veel Almeerders vinden een groene tuin belangrijk. Ik zie dat enthousiast wordt gereageerd en veel mensen kijken wat ze kunnen bijdragen aan het groene karakter van onze stad.”


Voordelen van groen

Gemeente Almere wil met deze actie iedereen stimuleren een zo groen mogelijke tuin aan te leggen. Groene tuinen zijn prettig als het heet is, want ze houden de warmte minder vast dan steen, waardoor de omgevingstemperatuur lager blijft. Maar het helpt ook bij flinke hoosbuien. Het water kan dan namelijk makkelijker de bodem intrekken, waardoor het riool niet overbelast raakt en het grondwater op peil blijft. Maar het leukste is misschien wel dat vogels, egels, vlinders, bijen en andere dieren dol zijn op groen. Zo draagt jouw groene tuin ook bij aan de biodiversiteit van Almere.